Ulei de cătină
Cum se obţine
Uleiul de cătină se obţine prin metoda extracţiei în atmosferă protejată cu bioxid de carbon sau prin extracţie cu solvent din pulberea de cătină, obţinută prin măcinarea fructelor de cătină deshidratate.
Utilizări
Uleiul de cătină este cel mai valoros produs obţinut din fructele de cătină. Se poate utiliza pentru uz intern şi pentru uz extern.
Beneficii
Uleiul de cătină are efecte benefice asupra organismului, având rol important în creşterea imunităţii, a nivelului energetic al organismului, în tratarea unei palete largi de afecţiuni. Este util în profilaxia infecţiilor, în prevenirea asterosclerozei şi a tulburărilor cardiace, are efect de regenerare şi acţiune antitumorală. Conţine substanţe antiinflamatorii şi antiulceroase necesare în tratarea afecţiunilor gastrointestinale. Are rol important în hidratarea şi tonifierea pielii, în vindecarea diferite afecţiuni ale pielii, inclusiv arsuri, eczeme, psoriazis, dermatite, arsuri, răni, degerături, diferite leziuni.
Alte produse din cătină
Nectar de cătină
Suc de catina cu pulpa amestecat in proportii egale cu miere de albine de salcam.
detalii
Sirop de cătină
Suc de cătină limpezit obţinut prin presare la rece, combinat în proporţii egale cu miere de albine de salcâm
detalii
Cătină cu miere
Fructe de cătină cu miere de albine.
detalii
Pulbere de cătină cu miere
Produs obtinut prin macinarea fructelor de catina alba deshidratate si amestecarea cu miere de albine.
detalii
Cătină deshidratată
Cătină deshidratată
detalii
Cătină congelată
Fructe de catina alba supuse unor temperaturi foarte scăzute (-25 la -35°C), păstrate în depozite frigorifice la-18°C.
detalii