Cătină cu miere
Cum se obţine
Fructele de cătină pot fi păstrate un timp mai îndelungat prin combinarea cu miere de albine. Cătina cu miere la borcan se prepară din fructe de cătină (200 gr.) şi miere de albine de salcâm (220 gr.). Borcanele se păstrează la macerat timp de zece zile, la o temperatură de 4-50C, timp în care pentru omogenizare se întorc zilnic şi cu capacul în jos.
Utilizări
Amestecul se foloseşte intern, consumându-se câte 1-2 linguri pe zi, preferabil dimineaţa, înainte de masă.
Beneficii
Amestecul este recomandat în primul rând persoanelor care suferă de anemie şi celor cu afecţiuni hepatice. Este un tonifiant general, vitaminizant, imunoactivant, antianemic, previne apariţia cancerului, încetineşte procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte activitatea sistemului cardio-vascular, are proprietăţi bactericide.
Alte produse din cătină
Nectar de cătină
Suc de catina cu pulpa amestecat in proportii egale cu miere de albine de salcam.
detalii
Sirop de cătină
Suc de cătină limpezit obţinut prin presare la rece, combinat în proporţii egale cu miere de albine de salcâm
detalii
Ulei de cătină
Uleiul de cătină este cel mai valoros produs obţinut din fructele de cătină.
detalii
Pulbere de cătină cu miere
Produs obtinut prin macinarea fructelor de catina alba deshidratate si amestecarea cu miere de albine.
detalii
Cătină deshidratată
Cătină deshidratată
detalii
Cătină congelată
Fructe de catina alba supuse unor temperaturi foarte scăzute (-25 la -35°C), păstrate în depozite frigorifice la-18°C.
detalii