Cătină deshidratată
Cum se obţine
Cătina deshidratată se obţine prin uscarea fructelor în cuptoare speciale, la o temperatură de 40-50°C, obţinându-se o umiditate de maxim 10-12%.
Utilizări
Din fructele de cătină deshidratate se obţine prin măcinare pulberea de cătină, din care ulterior se poate extrage uleiul de cătină. Fructele de cătină deshidratate şi/sau pulberea de cătină pot fi folosite la prepararea ceaiurilor sau pot fi consumate împreună cu lapte sau iaurt.
Beneficii
Se administrează ca vitaminizant şi remineralizant, este utilă în combaterea anemiei, în prevenirea bolilor circulatorii, hepatice, gastrointestinale, a afecţiunilor sistemului nervos şi a sistemului endocrin.
Alte produse din cătină
Nectar de cătină
Suc de catina cu pulpa amestecat in proportii egale cu miere de albine de salcam.
detalii
Sirop de cătină
Suc de cătină limpezit obţinut prin presare la rece, combinat în proporţii egale cu miere de albine de salcâm
detalii
Cătină cu miere
Fructe de cătină cu miere de albine.
detalii
Ulei de cătină
Uleiul de cătină este cel mai valoros produs obţinut din fructele de cătină.
detalii
Pulbere de cătină cu miere
Produs obtinut prin macinarea fructelor de catina alba deshidratate si amestecarea cu miere de albine.
detalii
Cătină congelată
Fructe de catina alba supuse unor temperaturi foarte scăzute (-25 la -35°C), păstrate în depozite frigorifice la-18°C.
detalii