ulei de catina

Ulei Catina

Cum se obţine
Uleiul de cătină se obţine prin metoda extracţiei în atmosferă protejată cu bioxid de carbon sau prin extracţie cu solvent din pulberea de cătină, obţinută prin măcinarea fructelor de cătină deshidratate.

Utilizări
Uleiul de cătină este cel mai valoros produs obţinut din fructele de cătină. Se poate utiliza pentru uz intern şi pentru uz extern.

Beneficii
Uleiul de cătină are efecte benefice asupra organismului, având rol important în creşterea imunităţii, a nivelului energetic al organismului, în tratarea unei palete largi de afecţiuni. Este util în profilaxia infecţiilor, în prevenirea asterosclerozei şi a tulburărilor cardiace, are efect de regenerare şi acţiune antitumorală. Conţine substanţe antiinflamatorii şi antiulceroase necesare în tratarea afecţiunilor gastrointestinale. Are rol important în hidratarea şi tonifierea pielii, în vindecarea diferite afecţiuni ale pielii, inclusiv arsuri, eczeme, psoriazis, dermatite, arsuri, răni, degerături, diferite leziuni.

UTILIZARI - PRODUSE 100% NATURALE

Fructele de catina alba se pot valorifica sub forma de suc, sirop, nectar, gem, marmelada etc. Frunzele si ramurile tinere, precum si pulpa fructelor, constituie un bun furaj pentru animale, fiind utilizate si pentru prepararea ceaiului de catina. Fructul plantei are mare importanta pentru medicina umana si cea veterinara, reprezentând o intreaga farmacie cu efecte miraculoase pentru om si animal.