Despre noi

PLANTATIA DE CATINA

Plantatia de catina alba a fost infiintata in anul 2006 de catre S.C. NP PROD S.R.L., la un punct de lucru din comuna Rosia, judetul Sibiu. Suprafata cultivata este de 7,50 ha, avand aproximativ 12.500 de plante. Soiurile de catina alba cultivate sunt in special Serpeni, Sf. Gheorghe si Serbanesti. Plantatia a fost monitorizata in perioada de reconversie de catre S.C. ECO INSPECT S.R.L. Cluj, productia de fructe de catina alba fiind atestata si recunoscuta ca produs agricol natural ecologic prin Certificatul de conformitate nr. 0114/2010.

PRELUCRARE SI DISTRIBUTIE

Catina alba oferita de S.C. N.P. PROD S.R.L. este un produs ecologic, obtinut fara utilizarea de substante chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii.

UTILIZARI - PRODUSE 100% NATURALE

Fructele de catina alba se pot valorifica sub forma de suc, sirop, nectar, gem, marmelada etc. Frunzele si ramurile tinere, precum si pulpa fructelor, constituie un bun furaj pentru animale, fiind utilizate si pentru prepararea ceaiului de catina. Fructul plantei are mare importanta pentru medicina umana si cea veterinara, reprezentând o intreaga farmacie cu efecte miraculoase pentru om si animal.