catina cu miere

Catina cu miere

Cum se obţine
Fructele de cătină pot fi păstrate un timp mai îndelungat prin combinarea cu miere de albine. Cătina cu miere la borcan se prepară din fructe de cătină (200 gr.) şi miere de albine de salcâm (220 gr.). Borcanele se păstrează la macerat timp de zece zile, la o temperatură de 4-50C, timp în care pentru omogenizare se întorc zilnic şi cu capacul în jos.

Utilizări
Amestecul se foloseşte intern, consumându-se câte 1-2 linguri pe zi, preferabil dimineaţa, înainte de masă.

Beneficii
Amestecul este recomandat în primul rând persoanelor care suferă de anemie şi celor cu afecţiuni hepatice. Este un tonifiant general, vitaminizant, imunoactivant, antianemic, previne apariţia cancerului, încetineşte procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte activitatea sistemului cardio-vascular, are proprietăţi bactericide.

UTILIZARI - PRODUSE 100% NATURALE

Fructele de catina alba se pot valorifica sub forma de suc, sirop, nectar, gem, marmelada etc. Frunzele si ramurile tinere, precum si pulpa fructelor, constituie un bun furaj pentru animale, fiind utilizate si pentru prepararea ceaiului de catina. Fructul plantei are mare importanta pentru medicina umana si cea veterinara, reprezentând o intreaga farmacie cu efecte miraculoase pentru om si animal.