catina alba deshidratata

Catina Deshidratata

Cum se obţine?
Cătina deshidratată se obţine prin uscarea fructelor în cuptoare speciale, la o temperatură de 40-50°C, obţinându-se o umiditate de maxim 10-12%.

Utilizări
Din fructele de cătină deshidratate se obţine prin măcinare pulberea de cătină, din care ulterior se poate extrage uleiul de cătină. Fructele de cătină deshidratate şi/sau pulberea de cătină pot fi folosite la prepararea ceaiurilor sau pot fi consumate împreună cu lapte sau iaurt.

Beneficii
Se administrează ca vitaminizant şi remineralizant, este utilă în combaterea anemiei, în prevenirea bolilor circulatorii, hepatice, gastrointestinale, a afecţiunilor sistemului nervos şi a sistemului endocrin.

UTILIZARI - PRODUSE 100% NATURALE

Fructele de catina alba se pot valorifica sub forma de suc, sirop, nectar, gem, marmelada etc. Frunzele si ramurile tinere, precum si pulpa fructelor, constituie un bun furaj pentru animale, fiind utilizate si pentru prepararea ceaiului de catina. Fructul plantei are mare importanta pentru medicina umana si cea veterinara, reprezentând o intreaga farmacie cu efecte miraculoase pentru om si animal.