catina alba congelata

Catina Congelata

Cum se obţine? Una din metodele moderne de prelungire a duratei de păstrare a fructelor de cătină este congelarea. Fructele sunt supuse unor temperaturi foarte scăzute (-25 la -35° C), astfel încât cea mai mare parte a apei de conţinut se transformă în cristale fine de gheaţă. Fructele congelate sunt apoi păstrate în depozite frigorifice.
Utilizări Fructele de cătină congelate se păstrează la o temperatură de -18°C şi trebuie prelucrate imediat după decongelare. Fructele decongelate se pot consuma în combinaţie cu alte produse (iaurt, brânză dulce de vaci, cu sau fără miere de albine), se pot pregăti sub formă de suc, nectar, gem, dulceaţă, compot, vin etc.
Beneficii: Cătina albă are un conţinut de vitamina C în proporţie de două ori mai mare decât măceşele şi de zece ori mai mare decât citricele. Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P şi F sunt şi ele prezente în fructele de cătină în concentraţii importante. Fructele şi preparatele din fructele de cătină albă sunt recomandate în tratarea următoarelor afecţiuni: avitaminoze, diaree, reumatism, urticarie şi stări alergice, maladii neuroendocrine, anemii, boli de ficat, boli circulatorii, afecţiuni gastrointestinale şi dermice, astenii de primăvară etc.

UTILIZARI - PRODUSE 100% NATURALE

Fructele de catina alba se pot valorifica sub forma de suc, sirop, nectar, gem, marmelada etc. Frunzele si ramurile tinere, precum si pulpa fructelor, constituie un bun furaj pentru animale, fiind utilizate si pentru prepararea ceaiului de catina. Fructul plantei are mare importanta pentru medicina umana si cea veterinara, reprezentând o intreaga farmacie cu efecte miraculoase pentru om si animal.